Gratis Bezorging binnen Nederland en België!

Bij bestellingen vanaf € 49 tot max.10 kilo. 

hulp bij bestellen

(+31) (0)36 - 5384591

Actie van de Week

Boshoning pot à 450 gram € 7,50 nu 2  voor € 15,00

shopping cart 0 item € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Informatie over honing

Informatie over honing

Informatie Over Honing

Honing is een natuur product. Zoals de bijen het produceren zo krijgt u het ook. Honing bevat natuurlijke suikers zoals vruchtensuiker, druivensuiker, bietsuiker en maltose. Het is een gezond makende zoetstof. Honing is meer dan brood beleg of een zoetstof in thee en yoghurt. Honing bevat de volgende mineralen, aminozuur, kopercalcium, fosforzuur, kiezelzuur, sporenelementen en stuifmeel van de planten die worden bezocht door de bijen. Honing is erg licht verteerbaar,omdat het door de bijen reeds voorverteert is. De bijen voegen aan de nectar tijdens het transport van de bloem naar de bijenkast het invertase enzym toe wat van de nectar honing maakt. Honing wordt direct in het bloed opgenomen. Het optimaliseert het darmslijmvlies. Doordat het immuunsysteem van huid en slijmvliezen nauw met elkaar verbonden zijn verhoogd het de conditie van de huid. Ook is het een krachtig voedingsmiddel voor sporters daar het direct extra energie geeft. Het wordt zeer snel in het bloed opgenomen. Diabetici mogen ook honing omdat het veel fructose bevat. Fructose is links omdraaiend en word hierdoor niet in het spierweefsel opgenomen. Hierdoor heeft het een reinigende werking op het lichaam. De reststoffen die ontstaan worden door het lichaam met de feces afgevoerd.

Kristalliseren

Echte honing kan kristalliseren omdat het een zuivere stof is. Elke zuivere stof kent drie fasen: de vloeibare, gasvormige en de vaste. Deze is temperatuur afhankelijk. Als een zuivere stof onbewegelijk staat zal die bij zijn kritieke temperatuur kristalliseren. Dit natuurkundige verschijnsel treed bij honing vaak onderin de pot op. U weet dan dat de honing koud geslingerd is. Alle voedingsstoffen en mineralen zijn behouden. 

Gekristalliseerde honing wordt hard en is soms niet goed smeerbaar. Dit is te verhelpen door de honing in een pan met water te plaatsen en "Au bain marie" te verwarmen. Als u de honing in warme gerechten gebruikt voeg dan de honing zo laat mogelijk toe om alle voedingsstoffen te behouden. Verwarm de honing nooit in de magnetron. Veel van onze honing is gecrèmed. Dat wil zeggen dat de honing op een bepaalde manier geroerd is tijdens de kristallisatie. Zodat de honing goed smeerbaar blijft. Er wordt tijdens dit proces niets aan de honing toegevoegd. Onze honing is daarom vrij van E-waarden.

Copyright : Flevohoning