Gratis Bezorging binnen Nederland en België!

Bij bestellingen vanaf € 49 tot max.10 kilo. 

hulp bij bestellen

(+31) (0)36 - 5384591

Actie van de Week

Boshoning pot à 450 gram € 7,50 nu 2  voor € 15,00

shopping cart 0 item € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Informatie over koninginnegelei

Informatie over koninginnegelei

Inleiding

Ons lichaam heeft een inwendig herstelsysteem dat er voor zorgt dat het lichaam zich om de zeven jaar vernieuwd. Een leven bestaat tussen de ± 13 celdelingen. Je zou dit een biologische constante kunnen noemen. Je leeftijd zou je ook uit kunnen drukken in het aantal celdelingen. Een eenvoudig maniertje om er achter te komen aan welke celdeling je bezig bent is je kalenderleeftijd te delen door zeven.

Hoe nauwkeuriger de cellen gekopieerd worden hoe meer je kalenderleeftijd gaat verschillen met je biologische leeftijd. Op plaatsen in het lichaam die erg belast worden zal de celdeling moeizamer verlopen. Als er twee of meer celdelingen verkeert gaan neemt de kans op kanker toe. In een bijenvolk krijgen, om een goede start van de celdeling te bevorderen alle larven de eerste twee dagen koninginnegelei als voedsel.

Eén bij is er echter die zijn hele leven een speciaal soort voedsel krijgt. Deze bij wordt gevoerd met koninginnegelei. Koninginnegelei (Royal Jelly) het is een melkachtige witte eiwit- en vitaminerijke substantie die wordt afgescheiden door de kopklieren van de werkbijen. De koningin leeft ± 15 keer langer dan een werkbij. In de Middeleeuwen werd koninginnegelei gezien als een wondermiddel. Aan Koninginnegelei werden allerlei geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.

    Koninginnegelei:
  • Verhoogt intensieve intellectuele en lichamelijke activiteiten.
  • Vermindert de vatbaarheid voor verkoudheid en griep.
  • Ondersteunt vermageringskuur (een laag aantal calorieën en toch met onmisbare componenten voor het voedingsschema).
  • Koninginnegelei wordt aanbevolen bij/voor: tekorten in het lichaam van vitaminen, aminozuren en mineralen (bij vermageringsdieet); belangrijk voor a. s. moeders (vooral in de eerste maanden van de zwangerschap);
  • Helpt bij (over)vermoeidheid; zware geestelijke of lichamelijke inspanning; sportieve prestaties,
  • Voorts stimuleert het de eetlust, regelt het gewicht, versnelt de stofwisseling..
  • Bevordert gezond weefsel, een gezonde huid en haargroei. 

 

Werkzame stoffen

Vitamine B Thiamine, Riboflavine, Pantoteenzuur, Niacine, Pyridoxine, Inositol, Biotine, Foliumzuur, Cobalamine, Vitamine C, Aminozuren (30 soorten)

Aanbevolen hoeveelheid

De gebruikelijke dosis is; 50 tot 100 milligram per dag.

Gebruik

Iedere morgen (gedurende minimaal 30 dagen). Gekoeld bewaren. Er is geen wisselwerking bekend tussen koninginnegelei en reguliere geneesmiddelen.

Belangrijk om te weten

Bij mensen die aanleg voor astma of andere allergische aandoeningen hebben, kan het gebruik van koninginnegelei tot problemen leiden. De reacties kunnen variëren van licht niezen, hoesten en jeuk tot ernstige ademhalingsmoeilijkheden en maagdarmklachten.
Voor deze mensen is het belangrijk een arts te raadplegen voor gebruik. 
Volg altijd de instructies op en neem niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Copyright : Flevohoning