Gratis Bezorging binnen Nederland en België!

Bij bestellingen vanaf € 49 tot max.10 kilo. 

hulp bij bestellen

(+31) (0)36 - 5384591

Actie van de Week

Boshoning pot à 450 gram € 7,50 nu 2  voor € 15,00

shopping cart 0 item € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Informatie over stuifmeel

Informatie Over Stuifmeel

Inleiding

Stuifmeelkorrels ook wel pollen genoemd zijn niet alleen van levensbelang voor bijen, het unieke mengsel bevat ook voor de mens essentiële stoffen voor een goede gezondheid. Wie goed en gevarieerd eet, krijgt genoeg van deze stoffen binnen. Maar er zijn genoeg situaties waarbij stuifmeel kan helpen.

Eigenschappen

Stuifmeel bevat o.a. 30% eiwitten (waarvan 10% vrije aminozuren), 30% koolhydraten, 20% vetten (waarvan de helft meervoudig onverzadigde vetzuren) en mineralen.
Stuifmeel bevat de volgende vitaminen: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K. 
Vanwege de relatief grote hoeveelheid vitamine B12 is Stuifmeel zeer geschikt voor vegetariërs. Stuifmeel remt de eetlust met 20% en is daardoor ook een prima hulpmiddel bij het afslanken.

Werking

Stuifmeel helpt prestaties te verbeteren, vergroot het uithoudingsvermogen, bevordert het concentratievermogen, geeft meer energie en bevordert een natuurlijke, gezonde nachtrust.

Aanbevolen hoeveelheid

Dosering beginnen met een ½ theelepel per dag.
De dosering in 2 weken geleidelijk opvoeren tot 1 à 2 eetlepels per dag.

Gebruik

Iedere morgen 1 eetlepel Stuifmeelkorrels innemen (liefst bij het ontbijt). Dit kan op diverse manieren: met water, melk of gemengd door wat yoghurt of vla of muesli of op een boterham met honing smaakt stuifmeel goed en komen de goede stoffen nog beter tot zijn recht. Topsporters kunnen de dosis naar eigen inzicht verhogen. Wanneer stuifmeel tegen hooikoorts gebruikt wordt, dient men vanaf ca maart tot augustus (per persoon is het hooikoortsseizoen verschillend) de normale dosis iedere morgen in te nemen.Hierdoor word een weerstand opgebouwd tegen het stuifmeel dat door de wind wordt verspreid en neemt de ontvankelijkheid van allergieën af. 

In bijzondere gevallen kan de dagelijkse dosis verhoogd worden tot 35 gram per dag. Neem stuifmeel niet in de avond in, want dan kan het de slaap beïnvloeden omdat het energie geeft.

Copyright : Flevohoning